Historie

Genieten op de Veluwe!

Wij kunnen ons voorstellen dat u enige moeite heeft met de half nederlandse, half engelse naam van de firma The Hap in Voorthuizen. Op de plek waar nu de werkplaats staat, blijkt vroeger een schuur te hebben gestaan, deze werd als fokkerij van Angora konijnen. Waarvan de wol werd geĆ«xporteerd naar Engeland. De toenmalige eigenaar had blijkbaar zulke goede relaties met zijn engelse afnemers dat hij hun vroeg om een exclusieve, half hollandse, half engelse naam voor zijn firma te bedenken. Het antwoord luidde: “Het Hollandse Angora Park”, waarbij dan de het eerste woord in het Engels werd geschreven en er dus de volgende naam ontstond : “The H.A.P.”.
Dit werd later vereenvoudigd naar The Hap, je moet er maar op komen.

Nu dit raadsel is opgelost, kunnen wij vertellen dat de heer J.J. de Gooijer samen met zijn vrouw een stuk heeft gekocht van landgoed The Hap en hier een vakantie oord van heeft gemaakt.
In 1974 heeft de heer G.J. de Gooijer het stawagen/campingbedrijf dat zijn vader inmiddels ter plaatse had opgezet overgenomen. Hij begon behalve het campingbedrijf ook met het verhandelen en bouwen van stacaravans. Eind 1980 kreeg zijn eerste houten stacaravan de naam Wilja, vernoemd naar zijn kinderen Willeke en Jan.


Kieftveen 13
3781 PP Voorthuizen

T 0342 47 18 28
M info@thehap.nl

The Hap Chaletpark logo
Chaletpark The Hap B.V.
Kvk 09027679
BTWnr NL 8046.48165.B01